Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Αγωγή Υγείας σε σχολεία

« Αγωγή Υγείας σε σχολεία …και οι Πρώτες Βοήθειες γίνονται Παιχνίδι!»
Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε το Επιμορφωτικό Σεμινάριο Αγωγής Υγείας «Αγωγή Υγείας σε σχολεία …και οι Πρώτες Βοήθειες γίνονται Παιχνίδι!» που διοργάνωσε  η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της  Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (Ε.Ν.Ε.), την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016.
Στην κατάμεστη αίθουσα της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών  των σχολικών μονάδων της Δ/νσης,  παρακολούθησαν τους καταρτισμένους σε  θέματα αγωγής υγείας και παροχής πρώτων βοηθειών καθώς και έμπειρους στην  εκπαίδευση ενηλίκων,  ομιλητές της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας.
Ενημερώθηκαν σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν γρήγορα, με ψυχραιμία και ασφάλεια σε τυχόν ατυχήματα τόσο  στο σχολικό όσο και στο  κοινωνικό περιβάλλον τους.

 Τα θέματα αφορούσαν  στην αντιμετώπιση τραυμάτων και εγκαυμάτων, στο τι πρέπει να γνωρίζουμε σε μια αιμορραγία -ρινορραγία, στο τι κάνουμε στο σχολικό χώρο σε περίπτωση πνιγμονής  και επιληπτικών κρίσεων και για τον  σακχαρώδης διαβήτη στα παιδιά. Ακολούθησε συζήτηση και εκφράστηκαν απορίες και προβληματισμοί.  Στο τέλος μέσα από ένα σύντομο βιωματικό εργαστήρι γνώρισαν πρακτικές καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα ακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια όπου μέσω συνδυασμού γνώσεων, δεξιοτήτων και πρακτικής σε πραγματικά σενάρια ευελπιστούμε οι εκπαιδευόμενοι ενήλικες να μάθουν πρακτικές που χρειάζονται στη καθημερινότητα τους ώστε να μπορούν να παρέχουν αποτελεσματικά καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και πρωτοβάθμια περίθαλψη σε παιδιά και ενήλικες. 

Στο σεμινάριο μίλησαν οι εξής:
  • Μηλάκα Μαρία,RN, MSc(c), Νοσηλεύτρια ΠΕΔΥ M.Y. Περιστερίου
  • Πολυκανδριώτης Τζαννής, RN, MSc, Νοσηλευτής Ψ.Ν.Α. «Δαφνί»
  • Κουλούρη Αγορίτσα, RN, RMN, MSc, PhD, Υπεύθυνη Νοσηλευτικής
    Υπηρεσίας, Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας
  • Τζιτζίκος Γεώργιος, RN, MSc, PhD(c), Νοσηλευτής ΓΝ Κορίνθου
  • Βλάχου Ευγενία, RN, MSc, PhD, Αν. Καθηγήτρια Τμήματος
    Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθήνας
  • Ίντας Γεώργιος, Νοσηλευτής, M.Sc., M.H.Sc., Ph.D., Προϊστάμενος Τμήματος Υπερήχων, Γ.Ν.Ν. "Άγ. Παντελεήμων – Αγ. Βαρβάρα"
  • Κούρτης Γεώργιος, Νοσηλευτής, M.Sc.,Δ/ντής Γραφείου Εκπαίδευσης, ΚΕΚ.
    Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία»
  • Χονδρού Γεωργία, Νοσηλεύτρια MSc, Ά Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, Γ.Ν.Α. "Λαϊκό"
  • Μπούζας Λουκάς, Νοσηλευτής MSc, Κέντρο Υγείας Σαλαμίνα













































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κορέστεια

Τα Κορέστεια είναι πλινθόκτιστα εγκαταλελημμένα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας κοντά στην Καστοριά.  Θέατρο αλλοτινών πολέμων και σκηνικό τα...